Intrebari frecvente

De câte ședințe am nevoie?
Nu există un număr fix de ședințe, deoarece fiecare om este unic și răspunde diferit la tratament. Sunt persoane care vin o dată și scapă de durerea pentru care au venit, la fel cum sunt alte persoane care vin în mod regulat timp de mai multe săptămâni, luni sau ani, în funcție de cât de bine rezonează cu terapia și cât de profund își doresc să lucreze. Fiind o abordare holistică, se poate lucra pe cât de mult și de profund îți dorești. Pentru început, este bine să faci 4 ședințe la interval de una sau două săptămâni, pentru a avea o bază, după care putem adapta în funcție de cum decurge procesul tău de vindecare. Ideal este să vindeci sau rezolvi problema stringentă pentru care ai venit, să ajungi în armonie cu corpul tău și mesajele sale și să revii atunci când simți că ai nevoie de terapie.
Cât de des pot face ședințele?
Cel mai indicat este ca între ședințe să fie un interval de o săptămână, pentru a lăsa corpul să proceseze și să integreze ceea ce s-a petrecut în ședința anterioară. În același timp, se pot face și mai des sau mai rar, în funcție de ritmul potrivit pentru tine și de circumstanțe. Dacă ești la început, este bine să nu treacă mai mult de o lună între două ședințe, pentru a putea avea o continuitate și a obține un rezultat mai clar.
Este normal să nu simt nimic în timpul ședinței?
Deoarece terapia CranioSacrală folosește o atingere blândă, se poate ca unele persoane să nu simtă nimic, la fel cum sunt și persoane care simt fiecare mișcare și schimbare din interior. Mai ales atunci când persoana și-a format, în mod conștient sau nu, un mecanism de apărare pentru a face față unor situații dificile, se poate să fie mai greu ca sistemul său nervos să se relaxeze îndeajuns, încât să perceapă schimbările subtile de presiune, induse de terapeut. Însă nu este atât de important ce simți în timpul ședinței, ci cum ți se modifică starea sau corpul în timp, după terapie. Vindecarea se poate petrece și fără ca mintea noastră conștientă să participe activ.
Pot să merg după ședință direct la lucru?
Deși se poate să te simți plin de energie după o ședință de terapie craniosacrală, ar fi preferabil să îți lași cel puțin o oră între terapie și alte sarcini sau obligații. Uneori, se poate să îți fie foarte somn după ședință, mai ales dacă până atunci, corpul tău a dus lipsă de somn de calitate pentru o perioadă mai lungă de timp. Multe persoane adorm chiar în timpul ședinței, deoarece atunci când dormim, celulele nervoase se restrâng ușor ca diametru, pentru ca lichidul cefalorahidian să circule mai bine prin parenchimul cerebral și medular, având ca efect detoxifierea sau curățarea spațiului extracelular din Sistemul Nervos Central. Alteori, se poate să apară amintiri, trăiri sau stări emoționale, se poate să plângi sau să procesezi în mod visceral anumite lucruri din trecut; ar fi ideal deci ca după ședință, să îți poți acorda timpul și spațiul necesar pentru a te liniști și a procesa ceea ce a apărut în terapie.
La ce pot să mă aștept după o ședință de terapie CranioSacrală?
După ședința de terapie CranioSacrală, se poate să te simți din start mai bine, relaxat sau ușurat, însă de asemenea, se poate să fii mai obosit decât de obicei. Există și posibilitatea ca după ședință, să îți simți corpul diferit, ca atunci când ai făcut un sport nou și percepi alți mușchi, ușor dureroși sau activi în corp. Anumite persoane pot avea și o „criză de vindecare”, adică pentru un timp scurt, se pot accentua simptomele sau durerile, pentru ca apoi corpul să ajungă la o stare mai bună decât înainte de terapie.
Este această terapie un fel de masaj sau o terapie pe bază de bioenergie?
Nu, terapia CranioSacrală nu este nici masaj, nici terapie bioenergetică, ci este derivată din osteopatia craniană; spre deosebire de aceasta, folosește o atingere mai blândă, care poate declanșa și eliberări emoționale, pe lângă cele fizice. De asemenea, spre deosebire de un masaj, în timpul terapiei, persoana nu trebuie să se dezbrace, ci doar se întinde pe spate, pe masa de masaj, îmbrăcată lejer, în timp ce terapeutul atinge anumite zone din corp, cu precădere de-a lungul coloanei și la nivelul craniului.
Există și contraindicații?
Da, deoarece tehnicile din terapia CranioSacrală pot modifica ușor presiunea intracraniană, terapia CranioSacrală este contraindicată în orice situație în care acest lucru trebuie evitat. Aici sunt incluse traume craniene recente, contuzii, atacuri ischemice sau AVC-uri recente, cazuri în care trebuie așteptat cel puțin 2-3 luni sau până când medicul recomandă să se înceapă fizioterapia. După această perioadă, terapia CranioSacrală chiar este indicată în aceste cazuri, ajutând sistemul nervos să se recupereze. 

De asemenea, pentru protecția terapeutului, nu se lucrează în primele trei luni de sarcină, deoarece în această perioadă există un risc crescut de avort spontan.
Cum pot învăța și eu terapia CranioSacrală?
Pentru toate informațiile ce țin de cursurile de terapie CranioSacrală, puteți scrie un mail către doamna Mihaela Gugu la craniosacral.romania@yahoo.com sau vizitați site-ul www.craniosacral.ro.
Copyright © 2021 silviatoma.ro
Made with ❤ by Fedoxa Consulting
chevron-down